Ca să aflii defectele unei fete, laud-o in faţa prietenelor ei.

marți, 26 octombrie 2010

Prietenii nu numai la nevoie se cunosc

Sunt momente când îți dorești să fii lăsată în pace, cu gândurile tale. Simţi cum toată lumea parcă te-a dezamăgit și pur și simplu nu mai suporți pe nimeni în jurul tău. Prin orice stări ai trece, tot de prietenii tăi ai nevoie și ideea singurătății te sperie mai mult ca sigur. Așa că e important să știi să-i păstrezi lângă tine și să te bucuri tot timpul de prezența lor.

  1. Fii sincer. Indiferent cat de neînsemnat pare lucrurl care te-a deranjat pe moment, spune-l (dar nu brutal). În timp, se aduna prea multe astfel de "chichiţe" şi din cauza lor apar certurile fără rost.
  2. Nu apela la prieteni doar cînd ai nevoie. În felul acesta se vor sătura de egoismul tău, simţindu-se folosiţi.
  3. Ia-ţi adio de la lene. Nu mai refuza orice invitaţie la film, în parc sau mai ştiu eu unde, doar pentru ca tu ai chef de lenevit. Dacă nu exista niciun motiv serios, ieşi cu ei si profita din plin de acele clipe frumoase, altfel poate părea dubios si vei vedea cum invitaţiile se vor rări, ajungînd chiar sa nu mai existe.
  4. Nu aştepta doar sa primeşti. Nici nu îţi imaginezi cat de mult contează o vorba buna spusă la momentul potrivit . Sentimentele necondiţionate sunt cele mai valoroase într-o prietenie adevărată.

Chestiile de mai sus nu sunt "reguli/sfaturi" sau mai ştiu eu ce. Nu sunt în masura sa hotărăsc eu ce trebuie făcut și ce nu. Ele reprezintă doar cîteva dintre principiile după care mă ghidez. Poate procedez corect, sau poate nu. Aştept secretele voastre despre o prietenie reuşită.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

N-ai nimic de zis?!