Ca să aflii defectele unei fete, laud-o in faţa prietenelor ei.

duminică, 1 mai 2011

Prieteni sau rechini?

Când spui "prieten" te gândesti automat la cel care îţi este mereu aproape, cel care te susţine, îţi dă sfaturi şi te acceptă aşa cum eşti. Vă leagă multe amintiri, bune sau rele, dar peste care aţi trecut cu fruntea sus spunând că prietenia voastră a devenit mult mai puternică.
Dar oare prietenii se pot devora între ei ca nişte rechini?
Nu înţeleg cum poţi avea o satisfacţie interioară atunci când eşti conştient că l-ai rănit spunându-i anumite lucruri pline de ironie şi poate chiar ură. Doar gândul că i-ai dat o lecţie şi l-ai pedepsit te face mai fericit. Este oare orgoliul mult mai important decât prietenia voastră? Cum poţi să spui ca ţii la el, când tu, conştient, îi faci rău?
El nu este perfect, la fel nici tu, dar cu toate astea ai aşteptări măreţe de la el. Nu mi se pare corect să ştergi cu buretele toate clipele frumoase în astfel de momente şi să acţionezi la nervi doar pentru a-ţi satisface orgoliul. Dacă suferinţa lui te face mai puternic, înseamnă ca acea prietenie nu mai e la fel ca înainte, iar dacă nici nu te gândeşti să mai laşi de la tine, prietenia nici că va mai fi.

2 comentarii:

Cecilia. spunea...

Cateodata mie chiar imi vine sa renunt la asa zis-a prietenie, pentru ca sunt satula de diferite chestii care mi le fac unii in care am avut cea ma mare incredere. Deci daca prietenii se mananca intre ei ca niste rechini, atunci inseamna ca nu sunt adevarati. :)

Suflet naiv spunea...

Uh...tell me about it

Trimiteți un comentariu

N-ai nimic de zis?!